Zdrowa żywność i żywienie

Strona główna Zdrowa żywność i żywienie
Na całym świecie choroby sercowo-naczyniowe (CVD) są główną przyczyną śmierci. W 2015 roku z powodu CVD zmarło 17,5 mln ludzi, co stanowiło 31% wszystkich zgonów na świecie (WHO Statistical Information System, 2015). Ograniczeniem ryzyka wystąpienia CVD może być żywność...
Celem projektu prezentowanego w sesji Open Innovation jest wprowadzenie na rynek początkowo polski, a później europejski marki zdrowej żywności powstającej tylko ze składników roślinnych. Produkcja najwyższej jakości słodyczy, odpowiednich dla osób na diecie wegańskiej, bezglutenowej oraz (w przypadku części...

Współpraca z LSOS

Posiadasz wiedzę i kompetencje – szukasz wyzwań? Dołącz do GRUPY TEMATYCZNEJ...

Grupy tematyczne to interdyscyplinarne zespoły składające się z osób, które łączy wspólny interes i temat. Z j. ang. "Special Interest Groups" (pol. SIGi), to zespoły składające...