Nowa marka zdrowych, pysznych i roślinnych słodyczy

Celem projektu prezentowanego w sesji Open Innovation jest wprowadzenie na rynek początkowo polski, a później europejski marki zdrowej żywności powstającej tylko ze składników roślinnych. Produkcja najwyższej jakości słodyczy, odpowiednich dla osób na diecie wegańskiej, bezglutenowej oraz (w przypadku części produktów) bezcukrowej. Opracowałam przepisy na batony jedynie z orzechów i bakalii oraz słodkie kremy o obniżonej zawartości cukru (w tym migdałowy krem z białą czekoladą). Niektóre z oferowanych produktów korzystnie wypływają na stan zdrowia osób chorych na cukrzycę zmniejszając wahania poziomu cukru (wynika to z obserwacji przeprowadzonych na moim ojcu chorym na cukrzycę typu 1). Cechą marki jest rzetelne i bezkompromisowe podejście do jakości użytych składników, ich pochodzenia oraz oddziaływania ze środowiskiem. Część oferowanych na tym etapie produktów jest odpowiednia do sprzedaży w sklepikach szkolnych.

Moim celem jest przekształcenie projektu i pasji w działającą markę oraz poszerzanie świadomości dotyczącej zdrowego żywienia. Szukam inwestorów, mentorów lub osób chętnych nawiązać stałą współpracę.

Poznaj autorkę:

Kamila Knap. Studentka IV roku prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego, od kilku lat pasjonuję się zdrową żywnością oraz ochroną środowiska i sprzyjającym jej rozwiązaniom technologicznym i prawnym. Doświadczenie w branży gastronomicznej zdobywałam w Berlinie pracując przez rok jako kucharz w restauracjach typu „fine dining”. Chcę zająć się produkcją zdrowej żywności.

E:kamilaknap<at>gmail.com